NBFK Fuchsiakeuringsreglement

 1. De veredelaar die zaailingen en / of mutaties wil aanbieden bij de N.B.F.K. dient minstens één week voor de keuring de secretaris van de commissie op de hoogte te brengen van het aantal planten die hij / zij ter keuring wil aanbieden.
 1. De secretaris zal elke veredelaar de nodige inschrijvingsformulieren en korte beschrijvingsformulieren bezorgen. Die kunnen ze dan ieder voor zich kopiëren. Deze 2 formulieren dienen samen met de zaailingen en / of mutatie aangeboden te worden op de keuringsplaats.
 1. De zaailingen en / of mutaties moeten ten laatste om 10 u aangeboden worden. Na het lossen van de planten moet de veredelaar wel zijn / haar auto onmiddellijk op de parking gaan plaatsen.
 1. Nadat de veredelaar zijn / haar formulieren bij de secretaris heeft afgegeven krijgt hij / zij voor elke soort plant een volgnummer. Na de keuring blijven de steekplaatjes (met het N.B.F.K. volgnr. op) steken. Ook de nr van de veredeling ( welke is ingevuld op het formulier “Identificatiegegevens” ).Er wordt gevraagd om in de 3 potten een naamkaartje te steken (3 naamkaartjes per nieuwigheid). Deze naam wordt ook vermeld op het formulier.
 1. Om 11u zal de fuchsiakeuringscommissie de nieuwigheden keuren.
 1. De aangeboden planten moeten
  * VRIJ ZIJN VAN ZIEKTE EN ONGEDIERTE
  * Voorzien van voldoende open bloemen en knoppen.
  * Mogen niet behandeld zijn met een remmingsmiddel.
 1. Per aangebrachte zaailing en / of mutatie worden drie gelijkwaardige bloeiende planten gevraagd, die naar eigen inzicht gevormd zijn. Ze moeten afzonderlijk
  opgepot zijn één plant per pot.
 1. Bij het aanbieden van een mutatie wordt één bloeiende plant bijgeleverd waarvan deze mutatie afkomstig is.
 1. De goedgekeurde fuchsianieuwigheden blijven staan na de keuring. Dit om de toeschouwers en de pers in de gelegenheid te stellen om ze te bewonderen en/of te fotograferen.
 1. De afgekeurde planten kunnen dadelijk na de keuring weggenomen worden. Met vragen kan je terecht bij de woordvoerder van de commissie.
Contactadres N.B.F.K.: Geerts Louis, Bevelsestweg 33 2222 Itegem
015/249259 0474/331367
Voorzitter N.B.F.K.: Erik Claes, Bieststraat 57/3 3550 Heusden-Zolder
0486/727680